Kegyelettel emlékezünk

Az alsóbodoki Esterházy János Zarándokközpont vezetősége kegyelettel emlékezik és búcsúzik Dr. Duray Miklóstól, a felvidéki magyarság Esterházy János óta legmeghatározóbb személyiségétől. Egyben köszönetünket fejezzük ki azért az odaadó és elszánt küzdelemért, amelyet nagy elődje nyomdokaiba lépve, a Csehszlovákiában majd a Szlovákiában élő magyarság megmaradásáért, illetve Isten szolgája, Esterházy János rehabilitálásáért folytatott.

Duray Miklós egy külön kötet anyagát kitevő, Esterházy János életművéről írott elemző és méltató tanulmányainak, ünnepi beszédeinek szövegei nemcsak a szerző, elődje iránti tiszteletét fejezték ki, de bizonyítékát adták annak is, hogy közéleti munkásságában mindig igyekezett szem előtt tartani Esterházy János elveit és népéért vállalt áldozatát. Életét elődjéhez hasonlóan ő is szenvedések közepette fejezte be.

Lelkét Isten irgalmába ajánlva kérjük a Teremtőt, hogy Miklós testvérünk szenvedése és a közösség szolgálatának szentel életének áldozathozatala teremjen százszoros termést a felvidéki magyarság, a magyar nemzet és a közép-európai népek megbékélése javára.

Alsóbodok, 2023. I. 1.

Az Esterházy János Zarándokközpont vezetősége

Facebook